Monday, December 24, 2012

Oğuz Türk, İran'da seçim gösterisi,


İRAN IRQÇI DEVLƏTÇILIĞININ MƏCLIS SEÇIM GÖSTƏRI ALDATMACASI VƏ BIZ,


GAİP: Biz İran devletini ve bütünlüğünü resmiyete tanımadığımız kimin, bu qondarma ve sözde seçim gösterisini de qanunsuz ve Güney Azerbaycan Türklerine qarşı görmekdeyik.

İran devletçiliği özünü dünyada ve içeride de yasal ve demokratik göstermek üçün parlemanto ve ya cumhurbaşqanlığı seçimlerinin zehmetini çekir. Halbuki İran'ın idare sistemi İran siyasi cuğrafiyasında esaretde olan insanların ve milletlerin seslerine sözlerine ve görüşlrine heç deyer vermemekdedir. Seçelecek olan bütün bölge numayendeleri ilk önceden İran Fars-Şie filterlerinden geçenden sonra ve Fars ırqçılıqlarını isbat edenden sonra bu gösteri seçime aday ola bilirler. Özellikle Azerbaycan bölgelerinde Tehran, Kerec, ve Qum'dan tutdu ta Quzey Azerbaycan sınırlarına, bütün seçilecekler önceden Azerbaycan ve Türk düşmanı olduqlarını merkezi devlete isbat etmek mecburiyetindedirler.
Azerbaycan bölgelerinden geçmiş 8 dönemde develt terefinden seçilen ve meclise geden sözde numayendelerin meclisde ve başqa yerlerde Azerbaycan'a ve Türk'e düşmancasına sözlerinden, onların Azerbaycan Türkünün numayendeleri yox, belke İran faşistlerinin Azerbaycan'da tikdikleri qorucu ve gözetcileri olduqları belli olur.
Biz bu siyasi numayişi kesinlikle Azerbaycan Türkünü daha da İran esareti altına çekmek üçün bir oyun görerek, İran'ın 9nce meclis seçimlerini qınıyıb, ve tehrim edirik. Biz Güney Azerbaycan Türkünün bu saxta ve qondarma seçime qatılmamaqlarını ve İran'ın aldatmacalarına uymamalarını öneririk. Biz gün be gün İran terorist develtinin dünyada, bölgede, ve özellikle de Quzey Azerbaycan Cumhuriyetinde istiqrarsızlıq ve qarışıqlıq yaratmasını görerken, İran'ın Azerbaycan ve Türk düşmanı olduğuna inancımız artaraq, İran'ın terorlarını qınıyırıq. Biz İran terorist devletinin Quzey Azerbaycan'ın iç işlerine qarışmasını şiddetle qınıyırıq ve Güney Azerbaycanlılardan her zamankı kimin, İran işqalçı devletinin seçim aldatmacalarına uymayıb, birlik olub ve İran terorune qarşı olamalarınıdan yanayıq. 
Güney Azerbaycan'ın İran işqalından qurtuluş umuyduyla, 

Sayqılarımla

Oğuz Türk
2012

No comments: